I Lykkes musik läggs tonvikten på ös, sväng och samspel, allt i en härlig mix av nyskriven och traditionell folkmusik. Snabba sextondelspolskor med riviga komp, smäktande valser med keltiska influenser och stuffiga schottisar med tunga basriff är ett axplock av vad Du kan förvänta dig av Lykkes repertoar. Detta på femsträngad fiol, tolvsträngad gitarr och cittern framförd av Evelina och Lovis. Lykke utnyttjar sina flersträngiga instrument väl och skapar genom det moderna och medryckande arrangemang vilka mynnar ut i ett excentriskt samspel.

Du kan se och höra Lykke på såväl tretaktsgungande danslogar som på stämningsfulla konsertscener, på bröllop, dop, födelsedagsfester etcetera. 

Sommaren 2021 släppte Lykke sin första digitala EP vilket var startskottet mot målet om ett fullstort album.

Evelina Höglund Åström

Evelina är en skicklig folkviolinist med en repertoar som är geografiskt bred. Förutom att vara frilansande musiker är Evelina leg. musiklärare vid Musikhögskolan Ingesund varav ett år vid Irish World Academy of Music and Dance (Limerick University). Innan dess har hon även studerat folkmusikkurserna vid Malungs folkhögskola och Eric Sahlström Institutet i Tobo. 

Lovis Jacobsson

Lovis är en erfaren knäppinstrumentalist med musikaliska rötter i både Sörmland och Värmland. Lovis har flera års utbildning inom folkmusik från musikhögskolan Ingesund, Skurups och Malungs folkhögskolor och KMH i Stockholm och har spelat på flera välkända scener och festivaler i Sverige som Linköpings folkmusikfestival, Umefolk, Stallet, Folkmusikens hus och Ransäterstämman m.fl.
 

Vad kan vi erbjuda?

Konsert

Lykke spelar konserter till sittande
och/eller dansande publik. Upplägg (konsertlängd, gage, ljudteknik m.m.) diskuteras vid bokning.

Spel till dans

Vi erbjuder att framföra vår musik till danskvällar, danskurser eller andra sammanhang där den folkliga dansen är i fokus. 

Kurs/Workshop/Läger

Behöver Du lägerledare till ditt musikläger, gästlärare till din kulturskola eller en workshop till din verksamhet (en timme, en dag, en helg,)? Välkommen att boka Lykke!